Informatie

Zondag 4 november

Op zondag 4 november a.s. organiseert Atletiekvereniging De Kieviten de jaarlijkse Najaarscross, een prestatieloop door het recreatiegebied Rottemeren. Inschrijven en parkeren kan worden gedaan bij het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren aan de Kooilaan 1a in Bleiswijk. De start is zo´n beetje voor de deur.

De start is bij het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren in Bleiswijk en gaat daar vandaan gelijk de natuur in. Duidelijk aangegeven op het parcoursoverzicht.
Het parkoers gaat langs het water door de natuurgebied van het recreatiegebied Bleiswijkse Zoom. De paden zijn gras, grond, zand en een deels heuvelachtig. Spikes zijn aan te raden. Er wordt per ronde ongeveer 10 meter op een verharde ondergrond (oversteek over de weg) gelopen, deze is afgedekt met een kunstgras strook speciaal voor de spikes.
De afstanden
  • 0.6 km jeugd pupillen (start 10.00 uur) - 1 ronde
  • 1,2 km jeugd pupillen (start 10.00 uur) - 2 rondes
  • 1,8 km jeugd pupillen (start 10.00 uur) - 3 rondes
  • 2,4 km jeugd junioren CD (start 10.00 uur) - 4 rondes
  • 4+ km (korte cross) voor jeugd CD en BA t/m 19 jaar en Senioren (start 10.30 uur)
  • 9+ km (lange cross) voor jeugd junioren BA t/m 19 jaar en Senioren (start 10.30 uur)
De voorinschrijving loopt tot en met 31 oktober via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven kan vanaf 08.45 uur tot 15 minuten voor de start in het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1a. In het sportcentrum kan ook gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches. Tevens zijn tegen een kleine vergoeding lockers te huren. Parkeerplaatsen zijn voldoende aanwezig.

Voor de senioren bedraagt het inschrijfgeld bij voorinschrijving EUR 4,- voor de korte cross en EUR 4,- voor de lange cross. Bij de na-inschrijving worden de inschrijfgelden verhoogd met EUR 2,00. Bij de finish is voor alle lopers water, sportdrank en fruit beschikbaar. Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke attentie. Inschrijfgeld voor de jeugd Kieviten is 2,- Euro (zowel bij voor- als na inschrijving). Niet jeugd-leden betalen 2,- euro bij voor-inschrijving en 4,- euro bij na-inschrijving. Vorig jaar namen ruim 130 lopers deel aan de Najaarscross.

Inschrijven

inschrijven Rottemerenloop

Online inschrijven

De Najaarscross voorinschrijving is heden geopend en kan t/m 25 oktober via inschrijven.nl. U ontvangt 2 euro korting op de normale inschrijf tarieven (muv de Kieviten jeugd zij betalen 2 euro). Schrijf nu direct in, wel zo gemakkelijk!